Κεντρική ›› Κείμενα ›› Ανακοίνωση του ΣΜΕΘ για το Δημοψήφισμα στις 5/7/2015
Ανακοίνωση του ΣΜΕΘ για το Δημοψήφισμα στις 5/7/2015

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ

ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΜΙΣΘΩΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ

 

 

ΣΤΟ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ, ΣΤΙΣ 5 ΙΟΥΛΙΟΥ 2015

ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΤΩΝ ΕΚΒΙΑΣΤΩΝ ΕΕ - ΔΝΤ

 

Η θέληση του Ελληνικού λαού έτσι όπως εκφράστηκε στις εκλογές, στις 25/1/2015, δεν έγινε ποτέ δεκτή από την τρόικα. Οι δανειστές – «εταίροι μας» καταπατώντας την θέληση ενός ολόκληρου λαού και με στόχο την ταπείνωση του, έφτασαν στο σημείο να επιβάλουν τελεσίγραφο στην κυβέρνηση για την επ’ αόριστον συνέχιση των πολιτικών της τελευταίας πενταετίας, δηλαδή των Μνημονίων. Μνημόνια, τα οποία απέρριψε με εκκωφαντικό τρόπο η συντριπτική πλειοψηφία της ελληνικής κοινωνίας, στις εκλογές του Ιανουαρίου. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ προχώρησε στη προκήρυξη δημοψηφίσματος στις 5 Ιουλίου, τη προσεχή Κυριακή, για την απόρριψη ή όχι, της απάνθρωπης, αντεργατικής και αντιλαϊκής, πρότασης των δανειστών/τοκογλύφων.

Το δημοψήφισμα στις 5 Ιουλίου είναι αποτέλεσμα μιας στρατηγικής που θέλει τον λαό στο σπίτι του, όσο διαρκούν οι διαπραγματεύσεις και μιας πολιτικής εγκλωβισμένης στο σύνθημα «πάση θυσία στο Ευρώ». Αναμφισβήτητα πλέον το δημοψήφισμα έρχεται ως συνέπεια αλλά και ως ομολογία μιας αποτυχημένης πολιτικής - στρατηγικής που ακλούθησε η κυβέρνηση, που μετονομάζοντας την τρόικα σε θεσμούς και κάνοντας συνεχώς υποχωρήσεις πίστεψε πως οι δανειστές – τοκογλύφοι θα σταθούν με στοργή πάνω από τα εκατομμύρια των φτωχών και εξαθλιωμένων και θα λάβουν αποφάσεις καταπολέμησης της ανθρωπιστικής κρίσης που δημιούργησαν. Είναι αυτές ακριβώς οι διαρκείς υποχωρήσεις της κυβέρνησης, που κάθε φορά άνοιγαν την όρεξη, τις απαιτήσεις και τους εκβιασμούς των δανειστών. Είναι η ίδια η πρόταση του πρωθυπουργού, προς τους λεγόμενους θεσμούς, προτάσεις που περιέχουν Μνημονιακά μέτρα, ύψους 8 δις, η οποία αποθράσυνε τελείως τους δανειστές και απέστειλαν το τελεσίγραφό τους. Μια πρόταση που (α) περιέχει επιπλέον μέτρα, με κόστος 5 δις, (β) ρίχνει εξολοκλήρου τα βάρη σε μισθωτούς, συνταξιούχους και φτωχά λαϊκά στρώματα (άμεσες και έμμεσες μειώσεις συντάξεων, μισθών, επιδομάτων, κοινωνικών πόρων κ.λπ.), απορρίπτοντας σχεδόν όλα τα μέτρα της πρότασης της κυβέρνησης για φορολόγηση των μεγάλων εταιρειών, των εταιρειών τζόγου κ.λπ. (γ) δεν έχει τη παραμικρή νύξη για το χρέος, για την με οποιοδήποτε τρόπο μείωσή του, μιας που οι ίδιοι παραδέχονται ότι δεν είναι βιώσιμο και τέλος (δ) δεν έχει επίσης καμία αναφορά στην ανάγκη αναπτυξιακών μέτρων ή επενδύσεων, για το ξεπέρασμα της κρίσης. Η πρόταση των δανειστών είναι ένα νέο Μνημόνιο, σπέρνει ακόμη μεγαλύτερη ύφεση, ανεργία, φτώχεια, εξαθλίωση, απόγνωση και θάνατο για τους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα. Η λύσσα των Μνημονιακών, εκτός και εντός της χώρας, απέναντι στον ελληνικό λαό προέρχεται από την ανάγκη τους να πνίξουν κάθε διαφορετική πολιτική, από τα Μνημόνια, πριν εξαπλωθεί αυτή σε όλη την ΕΕ, αλλά και από τη θέλησή τους να σώσουν τα κέρδη και τα δάνειά τους.

Σαν Σωματείο, καλούμε όλους τους συναδέλφους να ψηφίσουν μαζικά ΟΧΙ στο δημοψήφισμα της Κυριακής. Καλούμε τους συναδέλφους και τις συναδέλφισσες να συμμετέχουν στις μαζικές συγκεντρώσεις, αλλά και σε επιτροπές υποστήριξης του ΟΧΙ.

ΤΟ ΟΧΙ ΣΤΙΣ 5 ΙΟΥΛΙΟΥ ΝΑ ΕΙΝΑΙ Η ΑΡΧΗ

ΟΧΙ ΣΕ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΣΥΜΦΩΝΙΑ & ΝΕΑ ΜΕΤΡΑ

ΟΧΙ ΣΕ ΜΝΗΜΟΝΙΑ, ΧΡΕΟΣ, ΕΕ & ΕΥΡΩ

 Σαν Σωματείο πιστεύουμε ότι ένα μαζικό ΟΧΙ, στη πρόταση των δανειστών – τοκογλύφων, είναι η καλύτερη αρχή για να καταδικάσουμε, ακυρώσουμε, και κάθε άλλο σχέδιο, Μνημόνιο ή Μνημονιακά μέτρα, και πρώτα –πρώτα τη πρόταση της κυβέρνησης προς τους θεσμούς,  που δεν σέβεται τις επιθυμίες και τις ανάγκες μας.

Όλοι και όλες στους δρόμους και τις πλατείες για να διώξουμε μακριά το φόβο που θέλουν να σπείρουν οι μνημονιακοί, ντόπιοι και ξένοι για να δημιουργήσουμε μια πραγματική ελπίδα

 

ΟΛΟΙ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 1/7

ΣΤΙΣ 7:00μ.μ στο ΛΕΥΚΟ ΠΥΡΓΟ

 

Σωματείο Μισθωτών Εκπαιδευτικών Θεσσαλονίκης (ΣΜΕΘ)

Εργαζόμενων εκπαιδευτικών/εκπαιδευτών-τριων σε:

√  φροντιστήρια κάθε είδους (Μ.Ε., Ξ.Γ., ΑΣΕΠ, κ.λπ.)

√  ιδιωτικά ΙΕΚ, ΚΕΚ, ΚΕΣ, ΕΕΣ

√  ιδιωτικές και δημοτικών επιχειρήσεων σχολές χορού, μουσικής, γυμναστήρια, ωδεία

√  ιδιωτικούς και δημοτικών επιχειρήσεων παιδικούς και βρεφονηπιακούς σταθμούς.

γραφεία: Αριστοτέλους 32, 4ος όροφος,1ο γραφείο, στο ΕΚΘ

επικοινωνία:  2310-265 730  , e-mail:  somiekth@gmail.com   , ιστοσελίδα:   www.smeth.gr