Κεντρική ›› Κείμενα ›› ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΜΙΣΘΩΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΜΙΣΘΩΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

      Σωματείο Μισθωτών

Εκπαιδευτικών Θεσσαλονίκης

 Εργατικό Κέντρο Θεσ/νίκης (Αριστοτέλους 32)

  Τηλ. Επικοιν.: 2310 265.730  

  e-mail: somiekth@gmail.com

 www. smeth. gr

 

 

   ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

 

Να καταβληθούν άμεσα όλα τα δεδουλευμένα που οφείλει η εργοδοσία των φροντιστηρίων Μπαχαράκη στο συνάδελφό μας Γ.Π.

Να σταματήσει η ολιγωρία, η κοροϊδία και η καθυστέρηση εφαρμογής της δικαστικής απόφασης που δικαιώνει τον συνάδελφό μας.

 

Στις 8 Σεπτέμβρη, ο συνάδελφος Γ. Παπαγιάννης έλαβε ένα ακόμη εξώδικο από την εργοδοσία των φροντιστηρίων «Μπαχαράκη», με το οποίο καλείται σε συνάντηση με την εργοδοσία στο γραφείο του δικηγόρου της εργοδότριας εταιρίας, για να «τακτοποιηθούν οι μεταξύ τους εκκρεμότητες».

Υπάρχουν διάφορα ερωτηματικά ως προς το εξώδικο αυτό, για το πότε πραγματικά συντάχτηκε, για το αν και γιατί καθυστέρησε στην παράδοσή του, όπως και για το αν πράγματι θυροκολλήθηκε. Ερωτήματα που θα πρέπει η εργοδοσία να είναι σε θέση να τα αποδείξει, καθώς και για το τι εξυπηρετούσε (πέρα από προσπάθεια εκφοβισμού, καλλιέργεια εντυπώσεων ή άλλο), το γεγονός ότι το εξώδικο παραδόθηκε από τον δικαστικό επιμελητή τελικά στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του συνάδελφου.

Ως Σωματείο, κρίνουμε το εξώδικο και την «πρόταση για συνάντηση και συζήτηση» απολύτως προσχηματική. Γιατί η εργοδοσία των φροντιστηρίων «Μπαχαράκη», αν έχει καλή διάθεση, τότε οφείλει να καταβάλει άμεσα στον συνάδελφο τα δεδουλευμένα 4 χρόνων, τα οποία κακώς και παρανόμως δεν του κατέβαλε, την περίοδο 2007-2011, τα οποία έχουν επικυρωθεί και με δικαστική απόφαση.

Προσχηματικά, η εργοδοσία καλεί ατομικά τον συνάδελφο να προσέλθει για τακτοποίηση των μεταξύ τους «εκκρεμοτήτων» όπως αναφέρεται χαρακτηρίστηκα στο εξώδικο. Οι όποιες εκκρεμότητες για τα δεδουλευμένα αφορούν αποκλειστικά την εργοδοσία των φροντιστηρίων «Μπαχαράκη». Είναι η μόνη υπεύθυνη για την παρανομία που αυτή διέπραξε και η μόνη υπόλογη απέναντι στο νόμο.

Ως Σωματείο, καλούμε για πολλοστή φορά την εργοδοσία των φρ. «Μπαχαράκη» να δώσει λύση στο πρόβλημα που αυτή δημιούργησε. Να καταβάλει άμεσα τα δεδουλευμένα στον συνάδελφό μας. Αυτό είναι ζήτημα αρχής, αλλά και βασική προϋπόθεση για οποιαδήποτε συζήτηση. Όλα τα άλλα είναι υπεκφυγές και προσπαθούν να καλλιεργήσουν την εντύπωση ότι η εργοδοσία είναι ανοιχτή σε συζήτηση και διάλογο.

Όσο η εργοδοσία των φροντιστηρίων «Μπαχαράκη» δεν πληρώνει τα δεδουλευμένα τα περί διαλόγου και συζητήσεων είναι χωρίς κανένα ουσιαστικό περιεχόμενο και χωρίς καμία βάση.

 

 

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ 12/9/2016