Κεντρική ›› Κείμενα ›› Καλέσματα ›› ΚΑΛΕΣΜΑ
15.09.17
ΚΑΛΕΣΜΑ

4 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΤΟΥ ΠΑΥΛΟΥ ΦΥΣΣΑ

ΟΛΟΙ ΣΤΙΣ ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΕΣ ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ

ΣΑΒΒΑΤΟ 16/9, στις 11:00 στο Άγαλμα Βενιζέλου

Τέσσερα χρόνια συμπληρώνονται φέτος από τη δολοφονία του αντιφασίστα, εργάτη και μουσικού Παύλου Φύσσα στο Κερατσίνι, από την φασιστική συμμορία της Χρυσής αυγής, υπό την παρουσία και την συγκάλυψη της αστυνομίας. Η κινητοποίηση τότε του εργατικού και του αντιφασιστικού κινήματος ήταν άμεση, βάζοντας έτσι φρένο στα σχέδια για αναβάθμιση του ρόλου της Χρυσής Αυγής ως όργανο καταστολής των εργατικών και λαϊκών αγώνων.

Στην υπόθεση Φύσσα το τερατώδες και επικίνδυνο κράτος έκτακτης ανάγκης δείχνει το πιο σκληρό του πρόσωπο καθώς ο δολοφόνος Ρουπακιάς είναι ελεύθερος και τα τάγματα εφόδου της φασιστικής συμμορίας της χρυσής αυγής δρουν ανενόχλητα. Την ώρα που η δίκη της χρυσής αυγής δεν έχει ακόμα ολοκληρωθεί, αγωνιστές και εργαζόμενοι καταδικάζονται με συνοπτικές διαδικασίες όπως στην περίπτωση της Ηριάννας, η οποία καταδικάστηκε σε 13 χρόνια κάθειρξη, επί της ουσίας χωρίς αποδεικτικά στοιχεία!

Αυτό, γιατί το μνημονικό κράτος δεν φοβάται τους θρασύδειλους μαχαιροβγάλτες της Χ.Α. που πάντα στέκονται στο πλευρό των εργοδοτών και οργανώνουν πογκρόμ ενάντια σε πρόσφυγες και μετανάστες αλλά τους αγώνες της νεολαίας, των εργαζομένων και των φτωχών λαϊκών στρωμάτων. Η καταδίκη και η φυλάκιση των χρυσαυγιτών να είναι απαραίτητη και πρέπει να παλέψουμε γι’ αυτό, αλλά δεν αρκεί. Μόνο με μαχητικούς αγώνες και τη δημιουργία ενός ταξικού εργατικού μετώπου μπορούμε να ξεριζώσουμε τον φασιστικό κίνδυνο και αυτούς που τον θρέφουν. Να διώξουμε παλιά και νέα μνημόνια, μαζί με το συμπλήρωμά τους, τη ΧΑ. Να αποκρούσουμε τα νέα σκληρά αντεργατικά μέτρα και το κράτος έκτακτης ανάγκης.

– Να τσακίσουμε τον φασισμό, χρυσαυγίτικο και μνημονιακό. Να τιμωρηθούν οι χρυσαυγίτες δολοφόνοι, οι φυσικοί και οι ηθικοί αυτουργοί.

– Ενωτική – Μαζική – Μαχητική υπεράσπιση των δημοκρατικών ελευθεριών με ένα ταξικό εργατικό μέτωπο. . Κάτω το Κράτος Έκτακτης Ανάγκης.

 

 

Σωματείο Μισθωτών Εκπαιδευτικών Θεσσαλονίκης (ΣΜΕΘ)

*: Αριστοτέλους 32, 4ος όροφος,1ο γραφείο, στο ΕΚΘ, (:  2310-265 730  ,

e-mail: somiekth@gmail.com,     ιστοσελίδα:   www.smeth.gr