Κεντρική ›› Κείμενα ›› Αποφάσεις Δ.Σ. ›› ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
03.04.18
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

«ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟ ΔΣ ΤΗΣ Α’ ΕΛΜΕ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ»

 

Ως Σωματείο εκφράζουμε την αμέριστη αλληλεγγύη και συμπαράστασή μας, προς τα μέλη του Διοικητικού Συμβούλιου της Α’ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης, για την αδιανόητη, άδικη και παράνομη δίωξη που τους ασκήθηκε από την εργοδοσίας της εταιρείας Vresnet.

Η εργοδοσία της Vresnet, που έχει έδρα στην Αττική, υπέβαλλε μήνυση - για «συκοφαντική δυσφήμηση μέσω διαδικτύου». - κατά των μελών του ΔΣ της Α’ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης, γιατί στις 6-3-2018, εξέδωσαν  καταγγελία, όταν ενημερώθηκαν ότι η εν λόγω εταιρία, απέλυσε εργαζόμενη έγκυο – στον 7ο μήνα – και κατόπιν υπέβαλε μήνυση στην ίδια αλλά και σε τρεις ακόμα συνάδελφους της που την στήριξαν.

Η μήνυση κατά του ΔΣ της Α’ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης, είναι συνέχεια ή μέρος της προσπάθειας ενοχοποίησης, ποινικοποίησης και απαγόρευσης τελικά, κάθε συνδικαλιστικής και κοινωνικής δράσης και διεκδίκησης. Μια πολιτική που εργοδότες, κυβερνήσεις, δανειστές, νεοφιλελεύθεροι και Μνημονιακοί, παλιοί (ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΠΟΤΑΜΙ, κλπ) και νέοι (ΣΥΡΙΖΑ, ΑΝΕΛ) συστηματικά εφαρμόζουν. Η μήνυση αυτή σηματοδοτεί κάτι ολότελα καινούργιο μιας και σκοπό έχει όχι το σταμάτημα μιας κινητοποίησης ή έστω μιας δράσης όπως γνωρίζαμε μέχρι σήμερα, άλλα την παρεμπόδιση έκφρασης της αλληλεγγύης στην παράνομη απόλυση μιας εγκύου και στους συναδέλφους της που διώκονται για τόλμησαν να της συμπαρασταθούν. Πρόκειται για μια προσπάθεια φίμωσης ενός Συνδικαλιστικού οργάνου, που τόλμησε να πάρει θέση και να εκφράσει τη γνώμη του, ή οποία όμως δεν είναι αρεστή στον εργοδότη! Πρόκειται για μια ωμή παραβίαση της προστασίας της Συνδικαλιστικής Δράσης όπως προβλέπεται από τον ν.1264/82 που έχει μπει στο στόχαστρο εργοδοτών - κυβερνήσεων - δανειστών και ΕΕ.

Πρωτοφανής και αδιανόητα, για «τον κοινό νου», αποτελούν και όσα επακολούθησαν μετά από την απονενοημένη υποβολή της μήνυσης που κατατέθηκε από τον εργοδότη. Την ίδια μέρα στέλνονται  εντάλματα σύλληψης από την Αθήνα όπου κατατέθηκε η μήνυση, ενεργοποιείται το αυτόφωρο και η αστυνομία προχωρά σε 2 συλλήψεις (της προέδρου και του αντιπροέδρου του ΔΣ). Οι συνδικαλιστές, κρατούνται στο ΑΤ Τούμπας την Παρασκευή, με σκοπό την μεταγωγή τους  το Σαββατοκύριακο στην Αθήνα και την άμεση εκδίκασή τους «από Δευτέρα»! Μόνο μετά από παρεμβάσεις των ΕΛΜΕ και της ΟΛΜΕ, οι εκπαιδευτικοί αφέθηκαν ελεύθεροι, μένοντας όμως οι μηνύσεις!

Όλα αυτά βέβαια, παύουν να είναι αδιανόητα, αν τα δούμε μέσα από την προσπάθεια οικοδόμησης, από νέους και παλιούς Μνημονιακούς, ενός Κράτους Έκτακτης Ανάγκης, που με κύρια εργαλεία, την Δικαιοσύνη και την Αστυνομία, ΜΑΤ κλπ, θα προσπαθήσουν να επιβάλλουν την πλήρη και διαρκή εφαρμογή των Μνημονίων, για πάρα πολλά χρόνια ακόμη, ίσως και μέχρι το 2060, και στοχεύουν στον αφοπλισμό και στην φίμωση των εργαζομένων και των οργάνων τους.

Έχοντας δεχτεί ως Σωματείο, τέτοιου είδους επιθέσεις, με αστυνομικές και δικαστικές διώξεις, από την εργοδοσία των φροντιστηρίων «Μπαχαράκη», εκφράζουμε για άλλη μια φορά την αμέριστη αλληλεγγύη και συμπαράστασή μας προς τα διωκόμενα μέλη του ΔΣ της Α’ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης. Καταγγέλλουμε ταυτόχρονα τις πρακτικές και την στάση της εργοδοσίας της Vresnet, αλλά και όσων και με όποιον τρόπο την στήριξαν.

Καλούμε όλους όσους έχουν χτυπηθεί από την κρίση και τα Μνημόνια, να υψώσουμε ένα τοίχος αλληλεγγύης γύρω από τους διωκόμενους/ες και να απαιτήσουμε:

 

  • ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΑΜΕΣΑ ΟΙ ΔΙΩΞΕΙΣ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΜΕΛΩΝ ΤΟΥ ΔΣ ΤΗΣ Α’ ΕΛΜΕ ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ
  • ΝΑ ΕΠΑΝΑΠΡΟΣΛΗΦΘΕΙ Η ΑΠΟΛΥΜΕΝΗ ΕΓΚΥΟΣ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΟΣΥΡΘΟΎΝ ΟΙ ΜΗΝΥΣΕΙΣ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΥΠΟΒΑΛΛΕΙ Η ΕΡΓΟΔΟΣΙΑ ΤΗΣ VRESNET  
  • ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΕΝΟΧΟΠΟΙΗΣΗ, ΠΟΙΝΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΕΩΝ.