Κεντρική ›› Κείμενα ›› Καλέσματα ›› ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
08.05.18
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ – ΚΑΛΕΣΜΑ

ΣΕ ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ  ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ

ΚΥΡΙΑΚΗ 13 ΜΑΪΟΥ 2018, ΣΤΙΣ 6:30 μμ, στο Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης (Αριστοτέλους 32)

ΜΕ ΘΕΜΑ: «Αγώνας Διαρκείας για την κατάργηση εγκυκλίου του ΕΦΚΑ (αρ. 45/7-12-2018), που μειώνει ακόμη και στο μισό, τα ένσημα/ημέρες ασφάλισης, των μερικά απασχολούμενων καθηγητών, σε φροντιστήρια»

Θεσσαλονίκη,  07 /05 / 2018  

Το Σωματείο μας καλεί όχι μόνο τα μέλη του ή τους εργαζόμενους καθηγητές ή εκπαιδευτές στα κάθε είδους φροντιστήρια, αλλά και όλους /όλες, τους εργαζόμενους και τις εργαζόμενες οπουδήποτε, με μερική ή πλήρη απασχόληση, ακόμη και τους άνεργους, φοιτητές, μαθητές ή νέους/ες,  γιατί το θέμα μας αφορά, μας χτυπάει όλους και όλες.

Με την εγκύκλιο αυτή η Διοίκηση του ΕΦΚΑ και η κυβέρνηση, αυθαίρετα, άδικα και παράνομα, επιβάλλει την αλλαγή του τρόπου υπολογισμού των μερικά απασχολούμενων καθηγητών στα φροντιστήρια, με αποτέλεσμα να περικόπτονται πλέον ακόμη και τα μισά ένσημα/ημέρες ασφάλισης, σε σχέση με τα ισχύοντα έως πριν αυτήν την εγκύκλιο! Η εφαρμογή αυτής της εγκυκλίου θα οδηγήσει  άμεσα, πολλούς περισσότερους καθηγητές, στο να μην έχουν τα απαραίτητα ένσημα (α)για ταμείο ανεργίας,  (β)για στοιχειώδη ασφάλιση (ιδίως μετά και την κοινωνικά βάρβαρη απόφαση του Υπ. Εργασίας, δηλαδή της Κυβέρνησης, αύξησης των ελάχιστων ενσήμων από τα 50 στα 75 ετησίως, από 1/3/2019), (γ)για κάθε άλλου είδους παροχές και (δ)στο να δουλεύουν διπλάσιο χρόνο και χρόνια για την συνταξιοδότησή τους .

 Η αλλαγή αυτή αργά ή γρήγορα θα γενικευτεί για όλους τους εργαζόμενους με μερική απασχόληση. Αυτή η αλλαγή, είναι αποτέλεσμα του εκτρώματος του νόμου Κατρούγκαλου, που θέλει να μετατρέψει τον ΕΦΚΑ (την κύρια σύνταξη και την υγεία) σε καθαρά ανταποδοτικές παροχές. Δηλαδή σε παροχές υγείας, πχ ιατροφαρμακευτική ή νοσοκομειακή περίθαλψη, που θα είναι διαφορετικές για κάθε ασφαλισμένο, και ανάλογες των εισφορών που αυτός έχει καταβάλλει!

Σαν Σωματείο θεωρούμε το θέμα εξαιρετικά σημαντικό και επείγον, έχουμε ξεκινήσει, από την αρχή του έτους, έναν αγώνα μέχρι την απόσυρση της εγκυκλίου. Εδώ και μήνες, πραγματοποιούμε εβδομαδιαία  - κάθε Πέμπτη, παραστάσεις διαμαρτυρίας στα κεντρικά γραφεία του ΕΦΚΑ, στην Θεσσαλονίκη, και την περασμένη εβδομάδα, προχωρήσαμε σε συμβολικό αποκλεισμό της εισόδου του ΕΦΚΑ.

Το θέμα, μας αφορά όλους, η αποφασιστικότητα και ο αγώνας διαρκείας,  είναι για εμάς μονόδρομος, και  ταυτόχρονα, απαιτείται η μεγαλύτερη δυνατή ενότητα και συντονισμός, όλων όσων χτυπιούνται ή θα χτυπηθούν από αυτήν την αυθαίρετη, άδικη και παράνομη εγκύκλιο.

Σωματείο Μισθωτών Εκπαιδευτικών Θεσσαλονίκης (ΣΜΕΘ)